Kim Jisoo BLACKPINK wajah baharu Dior 2021

0

House Of Dior telah menamakan ahli kumpulan BLACKPINK, Kim Jisoo sebagai duta fesyen dan kecantikan produk bertaraf antarabangsa itu.

Jenama fesyen terkemuka dari Perancis ini mengumumkan berita di rangkaian media sosialnya pada hari Sabtu lalu dengan mengatakan penyanyi dan pelakon Korea Selatan adalah inspirasi utama untuk koleksi musim gugur pereka Maria Grazia Chiuri, yang akan dilancarkan secara dalam talian semalam (Isnin).

Melalui laman Instagram, Jisoo mengatakan koleksi yang baginya “memiliki keberanian yang dirasakan ketika jenama itu dipakai. Saya sendiri mungkin kelihatan tenang di bahagian luar, tetapi sebagai penghibur saya menunjukkan sikap yang lebih kuat ketika di pentas.”

Dalam catatan yang berasingan, Dior mengatakan Jisoo “mewujudkan keberaniannya yang unik, kemodenan dan kreativiti penuh semangat” Chiuri, dan juga “muncul dengan sempurna solekan memperdayakan” yang dihasilkan oleh Pengarah Kreatif dan Imej Christian Dior, Peter Philips.

Dior sudah mempunyai hubungan dengan penyanyi itu.  Semasa Minggu Fesyen Paris pada musim gugur yang lalu, Jisoo tampil di laman Instagram dengan jenama paling mahal dan menghasilkan

$614,000 dalam Nilai Impak Media, seperti yang dikatakan oleh Launchmetrics.

Jumlah ini adalah lebih daripada dua kali ganda dari catatan jumlah paling berjaya dari musim sebelumnya.

Banyak jenama mewah Perancis telah beralih kepada pengaruh Asia untuk menarik penonton ke pertunjukan fesyen digital mereka, kerana pertunjukan secara fizikal tetap dilarang bagi mengekang penyebaran COVID-19.

Selebriti seperti BTS, Zhang Ruoyun, Li Xian dan Oh Se-hun telah berjaya meningkatkan jumlah penonton dalam talian untuk pertunjukan fesyen pakaian lelaki di Paris dan Milan pada bulan Januari.

*Subscribe The Malaya Post Youtube Channel untuk perkembangan dan isu semasa tanahair serta luar negara.

htpps://m.youtube.com/c/themalayapost

Leave a Reply