Thursday, December 3, 2020

“Fake Dentist” semakin terbuka tawarkan perkhidmatan “Fake Veneer”

"Fake Dentist" kembali berleluasa dan bebas menawarkan pelbagai perkhidmatan mencantikkan gigi kepada orang ramai. Doktor gigi haram atau lebih tepat doktor gigi yang tidak diiktiraf...

Gelagat Kak Ton dan anaknya sering mencuit hati, kali ni challenge...

Comel tak Kak Ton?? Itulah tagline buat pengasas produk kesihatan dan kecantikan yang sering muncul di kaca televisyen sebelum ini. Gelagat Kak Ton bersama anak...

Nenek bijak jawab formula fizik

Fizik? Biologi? Kimia? Pastinya ianya merupakan antara subjek-subjek yang digeruni oleh para pelajar di sekolah. Namun perkongsian pemilik Twitter dari negara seberang, Indonesia iaitu Nuradirachman...

Nak cucuk duit ke tu kak??? ATM ‘drive thru’ pun boleh

Hujung bulan begini memang dinanti-nantikan oleh para pekerja dan penerima bantuan kewangan. Masakan tidak, waktu inilah mereka akan menerima bayaran gaji, pinjaman mahupun sumbangan...

Doktor belasah bekas isteri dan bapa mertua

Gara-gara gila talak, seorang lelaki bergelar doktor bertindak membelasah bekas isteri, Siti Nur Hidayah dan bapa mertua dengan menghentak kepala mereka di permukaan jalan. Akibatnya,...

Viral bangunan di Jalan Conlay runtuh adalah palsu!

Berita mengenai bangunan yang runtuh di Kuala Lumpur yang menyebabkan kesesakan lalu lintas hanyalah berita palsu. Gambar bangunan yang viral di laman media sosial merupakan...

Nasi, gula dan minyak tidak bersalah, Dr. Say Shazril dedah cara...

Pengacara rancangan Tanya Doktor, Dr. Say Shazril mendedahkan ‘mitos’ pemahaman sesetengah pihak yang mengatakan pengambilan nasi, gula dan minyak dalam pemakanan seharian penyebab utama...

Kisah seorang bapa dan kucing peliharaan singkap pengalaman netizen bersama binatang...

Bagi pencinta kucing pasti akan menjaganya dengan penuh kasih sayang dan tidak akan membiarkan haiwan peliharaan dibuang sewenang-wenangnya. Begitulah yang dilalui oleh seorang pemuda bernama...

Anak jati Terengganu bersama rakan hasilkan lukisan mural wajah pemimpin negara

Bakat dan kreativiti anak jati Terengganu yang berasal dari Seberang Takir, Kuala Nerus pastinya akan membanggakan warga Terengganu dengan hasil seninya yang menarik. Memetik perkongsian...

Apa nak jadi? Dah lah mencuri roti, ditumbuknya pula penjaja roti...

Berikut antara komen dari salah seorang pengguna Twitter yang berasa marah dan kesal melihat rakaman video memaparkan seorang lelaki mencuri roti. https://twitter.com/ViralLawak/status/1185036530122809344?s=17 Paparan video ini menunjukkan...